Ciorba de perisoare



Ingrediente

  • 800 g carne tocata de porc
  • 1 canita de orez
  • 1 ou
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
  • 1/2 lamaie
  • 200 g smantana
  • 1 galbenus de ou
  • sare si piper
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca legumele.

Se pun impreuna cu uleiul intr-o cratita mai mare si se lasa la inabusit cateva minute. Se completeaza cu 5 litri de apa, se condimenteaza, se adauga tarhonul si se lasa la fiert, la foc mic.

Intre timp, se pregatesc perisoarele.

Se spala bine orezul si se scurge de apa, dupa care se amesteca cu carnea tocata si oul. Se condimenteaza dupa gust si se formeaza perisoarele. Se adauga peste legume, in momentul in care apa incepe sa fiarba.

Se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic, aproximativ 60 de minute, pana perisoarele sunt gatite corect.

 

La final, dupa ce perisoarele sunt gatite, se opreste focul si se scot 2-3 polonice de zeama fierbinte.

Se amesteca bine cu smantana, galbenusul de ou si zeama de la lamaie, pana se omogenizeaza, dupa care se adauga peste intreaga ciorba.

 

 

Pofta buna!

Mai multe poze