Ciorba de perisoare cu smantana



Ingrediente

  • 200 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 canita de orez
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 ardei kapia
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 400 g smantana
  • patrunjel verde
  • tarhon verde
  • sare si piper
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca legumele.

Se pun impreuna cu untul intr-o cratita mai mare si se lasa la inabusit cateva minute. Se completeaza cu 5 litri de apa, se condimenteaza si se lasa la fiert, la foc mic.

Intre timp, se pregatesc perisoarele.

Se spala bine orezul si se scurge de apa, dupa care se amesteca cu carnea tocata si oul. Se condimenteaza dupa gust si se formeaza perisoarele. Se adauga peste legume, in momentul in care apa incepe sa fiarba.

Se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic, aproximativ 60 de minute, pana perisoarele sunt gatite corect.

 

La final, dupa ce perisoarele sunt gatite, se opreste focul si se scot 2-3 polonice de zeama fierbinte. Se amesteca bine cu smantana, pana se omogenizeaza, dupa care se adauga peste intreaga ciorba.

Se adauga patrunjel verde si se serveste cu muuulta pofta!

 

Pofta buna!

Mai multe poze