Ciorba de legume cu paste si carne de porc



Ingrediente

  • 300 g muschi de porc
  • 150 g paste
  • 1 canita mazare
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa mica
  • 1 ceapa verde
  • 1 radacina de pastarnac (mica)
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri de smantana
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

Se pregateste o cratita unde se pune la topit untul. Se adauga carnea taiata cubulete si se lasa putin la inabusit.

Intre timp se pregatesc legumele.
Morcovii se feliaza fasii subtiri, mazarea se pune ca atare iar restul legumelor se toaca marunt(vezi poze).
Se adauga peste carne si se amesteca impreuna aproximativ 5 minute.
Se completeaza cu 4 litri de apa si se condimenteaza. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic pana se gatesc.

Daca e necesar, se mai completeaza cu apa pe parcurs.

Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu smantana, exact ca pentru mujdei. Se stoarce lamaia peste si se amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa ce carnea si legumele sunt gatite, se stinge focul si se toarna “mujdeiul” peste.

 

Pastele se fierb separat sau in ciorba, conform instructiunilor de pe ambalaj!

 

Pofta buna!

Mai multe poze