Ciorba de fasole verde



Ingrediente

  • fasole pastai
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 5-6 rosii chery
  • 1/4 radacina patrunjel
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • o ceapa alba
  • 3-4 linguri de smantana
  • un pahar suc de rosii (homemade)
  • o lingura de unt
  • sare si piper (optional/dupa gust)

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele.

Se pune o cratita la foc, se topeste untul si se adauga legumele tocate marunt. Se lasa la inabusit 3-4 minute, dupa care se adauga fasolea pastai(eu am folosit fasole oparita si pusa in borcan pentru conservare, dar se poate folosi si congelata). Se adauga 4-5 l de apa, condimentele si suc de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic pana se gateste.

La final se adauga smantana, care se amesteca cu 4-5 linguri de zeama pentru a nu se strange.

 

Pofta buna!

Mai multe poze