Ciorba de fasole pastai si boabe



Ingrediente

  • un borcan fasole verde(800 g)
  • 200 g fasole boabe fiarta
  • 2 morcovi
  • o ceapa alba
  • 2-3 rosii mici
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 3-4 frunze de patrunjel
  • 2 frunze de tarhon
  • sare si piper (dupa gust)
  • 250 ml suc de rosii
  • 3-4 linguri de ulei
  • o lingurita boia dulce
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele, apoi se feliaza.

Intr-o cratita mai mare, se pune putin ulei la incins, si se adauga legumel. Se inabusesc 3-4 minute, dupa care se completeaza cu apa cat sa acopere si se condimenteaza.

Se lasa la fiert, la foc mic, pana fasolea este gatita. Eu am folosit boabe fierte(congelate de mine) si pastai conservate la borcan, astfel ca s-au gatit foarte repede. Daca folositi fasole uscata, este necesar sa o hidratati peste noapte.

La final, intr-o tigaie antiaderenta, se pune uleiul ramas, boia si lingura de faina. Se lasa la calit putin, apoi se “stinge” cu sucul de rosii. Peste se adauga doua polonice de zeama, se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar apoi, compozitia obtinuta se toarna peste ciorba.

Se mai lasa la fiert aproximativ 5 minute, dupa care se opreste focul.

Se serveste ca atare sau cu smantana!

 

Pofta buna!

Mai multe poze