Ciorba de fasole boabe cu afumatura



Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 500 g fasole
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa alba mare
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1/2 ardei kapia
  • tarhon verde
  • 2 linguri unt
  • 200 ml suc de rosii
  • 1lingura de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare si piper

Mod de preparare

Fasolea se hidrateaza peste noapte.

 

Se curata si se spala legumele apoi se toaca.

Ciolanul se spala bine si se taie pentru a fierbe mai repede.

Intr-o cratita mai mare, se pune untul la topit si se adauga ciolanul, fasolea si legumele tocate. Se condimenteaza, se pune tarhonul si se completeaza cu apa(in functie de consistenta pe care o doriti).

Se lasa la fiert, la foc mic pana ciolanul si fasolea sunt fierte.

La final, intr-o tigaie antiaderenta, se pune uleiul, boia si lingura de faina. Se lasa la calit putin, apoi se “stinge” cu sucul de rosii. Peste se adauga doua polonice de ciorba, se amesteca bine pana se omogenizeaza iar apoi compozitia obtinuta se toarna peste ciorba.

Se mai lasa la fiert aproximativ 5 minute, dupa care se opreste focul.

Se serveste cu smantana!

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze