Ingrediente
- 1 cocos de tara
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 5 frunze de patrunjel verde
- 4 fire de tarhon verde
- 1 ceapa alba
- 1 ardei gras
- 4 linguri de smantana
- 5 catei de usturoi
- sare si piper
- 1/2 lamaie
Mod de preparare
Se curata, se spala si se taie cubulete legumele. Se pun la fiert in 5 l de apa impreuna cu tarhonul, patrunjelul verde, sarea si piperul.
Se spala si se portioneaza cocosul. Se pune la fiert separat pentru aproximativ 15 minute.
Dupa ce carnea nu mai spumeaza, se adauga peste legume si se lasa la fiert impreuna aproximaiv 60-70 de minute.
Cand carnea si legumele sunt fierte, se spala orezul si se adauga peste. Se lasa la fiert conform timpului dat de producator.
Intre timp se piseaza usturoiul si se amesteca cu smantana si zeama de lamaie. Compozitia obtinuta se adauga peste ciorba.
Se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu pofta!
Pofta buna!