Ciorba de cartofi cu smantana



Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 4 fire de leustean verde
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 1 ceapa alba
  • sare si piper
  • 50 g unt
  • 200 g smantana
  • 1 lingura de faina

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala.
Se toaca marunt si se inabusesc in lingura de unt. Cartofii se taie cubulete si se adauga ulterior in ciorba.
Se completeaza cu 4 litri de apa, se condimenteaza si se pune la fiert pentru 15 minute, dupa care se pun si cartofii. Se mai lasa la fiert, la foc mic pentru aproximativ 30 de minute.

La final, se amesteca smantana cu lingura de faina, se completeaza cu cateva linguri de zeama fierbinte, se amesteca bine pana se omogenizeaza si se toarna treptat peste zeama, dupa care se opreste focul.

 

Pofta buna!

Mai multe poze