Ciorba de cartofi cu carne de porc



Ingrediente

  • 400 g muschi de porc
  • 2 morcovi
  • 10 cartofi
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 cepe verzi
  • 4 frunze de leustean verde
  • 1 ardei galben
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingurita boia dulce(homemade)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

Se pregateste o cratita unde se pune la topit untul. Se adauga carnea taiata cubulete si se lasa putin la inabusit.

Intre timp se toaca legumele (mai putin cartofii).
Se adauga peste carne si se amesteca impreuna aproximativ 5 minute.

Se completeaza cu 4-5 litri de apa, se adauga boia, patrunjelul verde, leusteanul si se condimenteaza.

Se acopera cu capac si se lasa la foc mic aproximativ 40 de minute.

Cartofii se taie cubulete si se adauga in ciorba pe final, dupa cele 40 de minute cand carnea este aproape fiarta.

Daca e necesar, se mai completeaza cu apa pe parcurs.

 

Dupa ce ciorba este gata, se pune smantana intr-un bol, impreuna cu 3-4 linguri de zeama fierbinte, se amesteca bine si se pune peste ciorba.

 

Pofta buna!

Mai multe poze