Ciorba de ardei umpluti



Ingrediente

  • 250 g carne tocata de porc 
  • 250 g carne tocata de vita 
  • 4 linguri de orez 
  • 1 ceapa alba 
  • 1/2 ardei kapia 
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina telina
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 4 buchetele broccoli
  • 6 rosii cherry
  • patrunjel verde 
  • 8 ardei 
  • sare si piper
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca legumele, dupa care se pun la fiert, in aproximativ 4 litri de apa.

Intre timp se pregatesc ardeii.

Se spala bine, se taie partea superioara si se scoate cotorul. Se amesteca carnea, condimentele si orezul(spalat foarte bine), iar cu compozitia obtinuta se umple ardeii.

 

In momentul in care apa incepe sa fiarba, se condimenteaza si se pun si ardeii. Se lasa la fiert aproximativ 60 de minute, la foc mic.

 

La final, cand ciorba este gatita, se pune uleiul la incins, intr-o craticioara, dupa care se adauga faina si zaharul. Se amesteca continuu cateva secunde, dupa care se”stinge” cu sosul de rosii. Compozitia obtinuta se amesteca cu cateva linguri de zeama fierbinte, dupa care se toarna in ciorba. Se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul.

 

Se serveste cu smantana!

 

Aceasta reteta este de la mine de acasa, din ardeal. Este o ciorba cu”gust de copilarie”, dulce acrisoara, pe care mama o pregateste mereu!

 

Pofta buna!

 

 

Mai multe poze