Ciorba ardeleneasca cu pui



Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa alba
  • o radacina patrunjel
  • o radacina telina
  • o canita orez
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
  • un galbenus de ou
  • sare
  • piper
  • mix de legume deshidratate
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Se curata, se spala si se feliaza legumele si pieptul de pui. Se pun intr-o oala, impreuna cu untul si se inabusesc 4-5 minute, dupa care se adauga aproximativ 4 litri de apa. Se condimenteaza si se pun la fiert, la foc mic pentru aproximativ 50-60 de minute.

Pe final, cand aceasta este aproape gata, se spala bine orezul, se scurge si se adauga in ciorba. Se fierbe conform timpului dat de producator.

Intre timp, se amesteca bine smantana cu zeama de la o jumatate de lamaie, galbenusul de ou si putina zeama fierbinte. Se stinge focul la ciorba si se adauga smantana peste. Se potriveste gustul, se adauga patrunjelul verde si este gata pentru a fi servita!

Pofta buna!

Mai multe poze