Ciolan la cuptor cu cartofi taranesti



Ingrediente

  • o bucata ciolan afumat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • GARNITURA:
  • 6 cartofi mari
  • 3 cepe albe
  • 2 frunze patrunjel verde
  • 1 lingura boia dulce
  • o lingura de unt
  • 4 linguri ulei de fistic
  • sare si piper

Mod de preparare

Ciolanul se pune la fiert, impreuna cu usturoiul si mirodeniile, pentru aproximativ 60 de minute.

Se scoate apoi intr-un vas termorezistent, se completeaza cu o cana de apa(in care a fiert) si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 grade C., sau pana se rumeneste frumos.

 

GARNITURA:

 

Cartofii se spala si se pun la fiert. Se lasa aproximativ 25 de minute, dupa care se scurg de apa, se curata de coaja si se lasa la racit.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu untul, boia si patrunjelul tocat. Se lasa la inabusit cateva minute, dupa care se adauga cartofii dati prin razatoarea mare.

Se condimenteaza, se adauga uleiul si se amesteca la foc mic, pentru cateva minute.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

 

Acest preparat este dedicat celor mari!

 

Mai multe poze