Chiftelute marinate



Ingrediente

  • 250 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • un ou
  • un cartof fiert
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • un paharel de ulei(pentru prajit)
Sos
  • 500 g conserva de rosii cu bulion
  • o ceapa alba
  • rozmarin verde
  • busuioc
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • piper
  • 50 g unt

Mod de preparare

Chiftele:

Intr-un vas se pune carnea tocata impreuna cu oul, usturoiul si cartoful date prin razatoare, sarea si piperul. Se amesteca bine impreuna, pana se omogenizeaza, dupa care se formeaza chiftelutele. Se pune uleiul la incins si se gatesc rapid, pana se rumenesc, dupa care se scot pe un servet de unica folosinta.

Sosul:

Se topeste untul, dupa care se adauga ceapa tocata fin. Se gateste 2-3 minute, apoi se adauga conserva de rosii(eu am folosit rosii decojite), crengutele de rozmarin, busuiocul, zaharul, sarea si piperul. Se gatesc impreuna, pentru aproximativ 15 minute la foc mic, amestecand periodic. In functie de consistenta dorita, se poate completa cu apa.

 

Se pregateste un vas termorezistent, se toarna sosul si se aseaza chiftelutele. Se acopera cu capac si se introduc in cuptorul preincalzit la 175 grade C. pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, se indeparteaza capacul vasului si se mai introduc la cuptor pentru alte 10 minute, cat sa se rumeneasa frumos.

 

Le-am servit langa un piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Mai multe poze