Ingrediente
- 3 linguri quinoa
- 2 cartofi medii
- 1 morcov potrivit
- 1/2 dovlecel
- 2 oua
- 3 linguri pesmet
- marar sau patrunjel
- 2 fire ceapa verde
- 4-5 catei de usturoi
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Quinoa se lasa la hidratat peste noapte, dupa care se fierbe pana “infloreste” si se lasa la scurs.
Legumele se curata si se spala.
Cartoful, morcovul si dovlecelul se dau prin razatoarea mare iar ceapa, patrunjelul(sau mararul) si usturoiul se toaca cat mai marunt. Se scurg bine de apa si se amestea bine cu ouale, quinoa, pesmetul si condimentele.
Dupa ce se obtine un continut omogen, se formeaza chiftelutele cu palmele unse cu putin ulei de masline.
Se aseaza chiftelutele intr-o tava, pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!
Multumim, Andreea ( https://www.facebook.com/enache.andreeadaiana ) pentru reteta!