Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 1 ou
- 2 cartofi
- 8 catei de usturoi
- 4 fire de patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala si se gatesc la aburi pentru 20 de minute.
Se piseaza apoi cu ajutorul unei furculite, se pune carnea, oul, usturoiul(pisat), patrunjelul(tocat marunt) si se condimeneteaza.
Se amesteca impreuna dupa care se formeaza chiftelutele.
Eu am impartit compozitia si am gatit chiftelutele in trei feluri.
Cateva chiftelute le-am prajit intr-o tigaie antiaderenta, in mult ulei, asa cum imi plac mie?.
O parte le-am copt la cuptor, timp de 30 de minute la 175 de grade, pentru tati:).
Iar pentru mamaruta, le-am umplut cu oua de prepelita :D.
Am fiert ouale de prepelita inainte iar compozitia de chiftele am modelat-o dupa forma oului(vezi poze).
Le-am asezat in forme de briose si le-am introdus la cuptor pentru 35-40 de minute la 175 de grade.
Pofta buna!