Chiftele la cuptor cu cartofi si sos de iaurt cu avocado



Ingrediente

  • CHIFTELE:
  • 250 g carne tocata de vita
  • 250 g carne tocata de porc
  • 3 cepe verzi
  • 5 catei de usturoi
  • 4 frunze de patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • 6 cartofi noi
  • 5-6 linguri ulei de fistic
  • mirodenii uscate
  • SOS:
  • 1 avocado
  • 150 g iaurt grecesc
  • sare

Mod de preparare

CHIFTELE:

Se curata si se spala legumele.

Cartofii se dau prin razatoarea mare si se scurg bine. Ceapa si patrunjelul se toaca marunt iar usturoiul se piseaza. Se amesteca apoi cu oul, condimentele, carnea de vita si carnea de porc. Se formeaza chiftelutele dupa care se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt(vezi poze).

 

GARNITURA:

Cartofii se spala bine si se decojesc doar de surplusul de coaja, cu ajutorul unui cutit care nu taie foarte tare. Se feliaza, se amesteca bine cu uleiul de fistic si mirodeniile.

Se aseaza in tava, langa chiftelute.

Se introduc la cuptor pentru 60 de minute, la 175 grade C.

 

SOS:

Avocado se curata si se blenduieste impreuna cu iaurtul si un praf de sare.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

Mai multe poze