Chiftele in crusta “magica”



Ingrediente

  • CHIFTELE:
  • 150 g carne tocata de porc
  • 150 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 3 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • CRUSTA:
  • 250 g pesmet
  • 6 catei de usturoi
  • 4-5 frunze patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua mari
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • broccoli
  • cartofi albi
  • cartofi dulci
  • 2 linguri ulei
  • o lingura parmezan
  • sare

Mod de preparare

CHIFTELUTE:

Cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoare. Se scurg bine de amidon si se amesteca cu carnea, oul, usturoiul(pisat) si condimentele, dupa care se formeaza chiftelutele.

CRUSTA:

Se pregateste un amestec “nisipos” din pesmet, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, ulei, sare si piper. Astfel se obtine crusta “magica”!

Ouale se bat separat, cu putina sare.

 

Se trec chiftelutele prin ou, ulterior prin amestecul “magic”(vezi poze).

Se aseaza apoi intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 60-70 de minute, la 150 grade C. In functie de cuptor, timpul de coacere poate fi diferit, dar se pot verifica pe parcursul coacerii, invelisul trebuie sa fie usor crocant iar interiorul sa ramana fraged.

 

GARNITURA:

Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se amesteca cu uleiul si sarea. Se aseaza in tava, langa chiftelute.

Buchetelele de broccoli se gatesc 15 minute la aburi, dupa care se trec prin ou si amestecul de pesmet, exact ca si in cazul chiftelelor. Se presara parmezanul si se aseaza in tava, alaturi de chiftelute si cartofi si se gatesc impreuna.

 

 

Se servesc impreuna, cu multa pofta!

 

Un pranz absolut delicios, aromat, gustos si mai ales sanatos!

 

Pofta buna!