Chiftele din carne de vita si legume cu salata de cartofi



Ingrediente

  • 500 g carne de vita sau amestec(porc si vita)
  • un ou
  • 4 cartofi fierti
  • 2 dovlecei
  • 2-3 frunze patrunjel verde
  • 6 catei de usturoi
  • sare si piper
  • putin ulei
Garnitura
  • 6 cartofi
  • 2 ceape verzi
  • 6 rosii cherry
  • 100 g salata
  • ulei de masline
  • condimente/mirodenii dupa gust

Mod de preparare

Chiftele:

Se curata si se spala legumele.

Cartofii se decojesc si se dau prin razatoarea mare. Dovlecelul se da tot prin razatoarea mare, iar patrunjelul si usturoiul se toaca fin. Se amesteca cu oul, condimentele si carnea de vita. Se framanta bine, pana se obtine o pasta omogena , se formeaza chiftelutele, dupa care se aseaza intr-o tava pe hartie de copt(vezi poze). Se stropesc cu ulei si se dau la cuptorul preincalzit la 190 grade C. pentru aproximativ 30-35 de minute, in functie de marimea chiftelutelor.

Nu faceti chiftelutele foarte mici, ca se vor usca!

 

Salata:

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja pentru aproximativ 30 de minute. Se curata apoi de coaja, se feliaza si se amesteca cu restul legumelor. Se condimenteaza dupa gust.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

 

Parteneri

Franke ajutor de nadejde in bucatarie!

Mai multe poze