Chiftele de curcan cu legume



Ingrediente

  • 700 g carne tocata de curcan
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala bine legumele, se curata si se dau prin razatoarea mare, dupa care se scurg bine. Usturoiul se piseaza.

Se amesteca carnea cu pesmetul, legumele, oul si condimentele, dupa care se formeaza chiftelutele. Se aplatizeaza putin si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (vezi poze).

Se introduc la cuptor, pentru aproximativ 40-50 de minute, la 160 grade C., sau pana se rumenesc frumos si se gatesc in interior.

Timpul de coacere difera in functie de grosimea lor si de cuptor!

 

Se servesc cu piure de cartofi sau legume la cuptor!

Pofta buna!

 

Mai multe poze