Chiftele de curcan cu legume la cuptor



Ingrediente

  • 500 g carne de curcan macinata
  • un zuchinni
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa verde
  • un ou
  • 3 linguri de pesmet
  • 2-3 frunze patrunjel verde
  • sare si piper(optional/dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine legumele si se curata. Dovleceul se da pe razatoarea mare, dupa care se scurge bine, usturoiul se piseaza iar patrunjelul si ceapa verde se toaca fin.

Se amesteca carnea cu pesmetul, legumele, oul si condimentele, dupa care se formeaza chiftelutele. Se aplatizeaza putin, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (vezi poze) si se stropesc cu putin ulei de masline.

Se introduc la cuptor, pentru aproximativ 30-40 de minute, la 190 grade C., sau pana se rumenesc frumos si se gatesc in interior.

Timpul de coacere difera in functie de grosimea lor si de cuptor!

 

Noi le-am servit langa mancarica de dovlecei. Pentru reteta click aici!

 

Pofta buna!

Mai multe poze