Cheesecake cu ricotta si mascarpone



Ingrediente

  • 200 g unt
  • 300 g biscuiti
Crema
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de amidon
  • un plic zahar vanilat bio
  • 1/2 lamaie bio
Decor
  • fructe
  • fistic macinat
  • menta

Mod de preparare

BLATUL:

Se topeste untul iar biscuitii se zdrobesc cat mai marunt. Se amesteca bine impreuna si se aseaza intr-un vas tapetat cu hartie de copt(eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm). Se niveleaza cu ajutorul unei linguri.

CREMA:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul din trestie si zaharul vanilat pana compozitia devine omogena.

Albusurile se bat spuma, se incorporeaza amidonul, ricotta si mascarpone. Se amesteca cu ajutorul unei spatule dupa care se adauga galbenusurile cu zahar.
Se da coaja de la lamaie prin razatoarea mica si se adauga peste compozitie.
Se amesteca bine impreuna si se toarna peste blatul de biscuiti.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C., pentru 5 minute.
Se introduce apoi chessecakeul la cuptor, pentru 35-45 de minute, la 175 grade C sau pana trece testul cu sobitoarea.

Se decoreaza cu fructe si se introduce la frigider.
Se lasa 3-4 ore la rece si se serveste cu muuuulta pofta!

 

 

Pofta buna!