Chec pufos cu lamaie



Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina de grau
  • 4 linguri faina de migdale
  • coaja de la o lamaie
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru ca am pregatit o rulada de bezea si trebuia sa salvez galbenusurile ramase, am ajuns la acest chec, care este absolut delicios.

Se mixeaza galbensurile impreuna cu zaharul si praful de sare, pana obtineti o consistenta pufoasa. Se adauga treptat laptele, uleiul, coaja de lamaie si la final se incorporeaza faina de gra, faina de migdale si praful de copt, cu ajutorul unei spatule.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma speciala pentru chec, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 35 de minute, la 180 grade C.

 

Un desert rapid si usor.

Pofta buna!

 

Mai multe poze