Chec cu zmeura si capsuni



Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g faina de grau
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar(optional/dupa gust)
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura carob
  • zmeura
  • capsuni

Mod de preparare

Ouale se bat cu ajutorul mixerului, ca pentru omleta.

Se adauga apoi sarea si zaharul si se mixeaza aproximativ 5 minute pana se obtine o consistenta pufoasa, dupa care se adauga laptele si uleiul, se incorporeaza faina si praful de copt, mixand la o viteza mai mica.

Fructele se spala si se scurg. Zmeura se pastreaza ca atare iar capsunile se feliaza, dupa care se amesteca cu o lingura mare de faina si se incorporeaza in aluat, amestecand cu o spatula.

Se pastreaza o parte din compozitie pentru a o amesteca cu lingura de carob.

Se unge o forma cu putin unt, se toarna compozitia simpla, apoi cea cu carob, si se introduce in cuptorul preincalzit, la 175 de grade C. pentru aproximativ 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Este un desert rapid, usor si foarte gustos!

 

Pofta buna!

Mai multe poze