Chec cu stafide si mac



Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 150 g zahar (optional/dupa gust)
  • 5 oua
  • 50 g mac
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri de stafide
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu praful de sare pana se obtine o spuma tare apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza continuu pana devine spuma lucioasa.

Se amesteca uleiul cu galbenusurile si se adaugă peste spuma, se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula de jos in sus cu miscari lente.

Se adauga la compozitie macul si stafidele dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 minute sau pana trece testul cu sobitoarea.

 

Pofta buna!

Aceste preparat este destinat celor mari dar poate fi adaptat si pentru cei mici!

 

Multumim, Geanina ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100000545858413 ) pentru aceasta minunata reteta!

Mai multe poze