Chec cu mac si suc de portocale



Ingrediente

  • sucul de la 2 portocale mai mici(150 ml)
  • 80 ml ulei
  • 3 oua
  • zahar sau indulcitor dupa gust
  • 280 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 100 g de seminte de mac
Decor
  • iaurt grecesc
  • strugurei
  • rozmarin (doar pentru decor)
  • coaja de portocala (doar pentru decor)
  • curmale deshidratate 

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare, se pune sucul de portocale, uleiul, ouale, zaharul, faina, praful de copt si macul. Se amesteca bine cu ajutorul unui tel, cat sa se amestece bine ingredientele intre ele.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de copt, de preferat de silicon si se da la cuptor pentru 40 de minute, la 180 grade C.(timpul de coacere variaza in functie de cuptor si de tava folosita).

Dupa cele 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate din forma si se orneaza.

 

O reteta foarte rapida, usoara si delicioasa!

 

Pofta mare!

Mai multe poze