Ingrediente
- 400 g ceafa de porc
- 1 rosie
- 1/2 ardei kapia
- 1 morcov
- sare si piper
- 2 linguri ulei de fistic
- GARNITURA:
- 1/2 cana de orez
- 1 conserva fasole rosie fiarta
- 2 morcovi
- 3 cepe verzi
- 1/2 ardei kapia
- 2 linguri de unt
- sare si piper
Mod de preparare
Se spala bine carnea si legumele.
Carnea se condimenteaza si se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, dupa care se adauga legumele(vezi poze).
Se stropesc cu uleiul de fistic, un pahar de apa si se introduc la cuptor pentru aproximativ 150 de minute, la 160 grade C.
GARNITURA:
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurge bine de apa.
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoare iar fasolea se pastreaza ca atare.
Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga legumele. Se condimenteaza si se lasa la inabusit aproximativ 5 minute, dupa care se adauga orezul.
Se servesc impreuna!
Pofta buna!