Cartofi spiralati cu muschiulet din carne de vanat si sos de chefir



Ingrediente

  • CARTOFI SPIRALATI:
  • 10 cartofi(medii)
  • sare si piper
  • boia dulce
  • ulei de masline
  • MUSCHI DE VANAT:
  • 500 g muschi de vanat
  • pasta de ardei/sos de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • SOS:
  • 1 pahar de chefir
  • oregano
  • 3-4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am preincalzit cuptorul la 180 de grade C.

Am spalat si curatat cartofii si am introdus in fiecare cartof un bat de frigarui. Cu ajutorul unui cutit, am crestat cartoful rotind batul astfel incat sa obtin forma unei spirale.

Cartofii taiati i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, i-am uns cu putin ulei de masline, i-am condimentat si i-am introdus la cuptor pentru 30 de minute pana s-au rumenit usor.

Muschiuletul l-am taiat feliute mai mici si l-am asezat intr-un vas termorezistent.

Am adaugat putina pasta de ardei, bulion, usturoiul, frunzele de dafin, uleiul de masline, condimentele si am completat cu putina apa.

Am pus vasul pentru o ora la frigider dupa care l-am introdus la cuptor, la 200 de grade C. pana carnea s-a gatit.

Pentru a evita sa nu se usuce carnea, am acoperit vasul cu hartie de copt.

Sosul de chefir l-am fost pregatit foarte repede. Am pisat usturoiul, am pus praful de sare, boia dulce, oregano si la final chefirul. Le-am amestecat bine impreuna pana s-au omogenizat.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

 

Multumim Andreea (https://www.facebook.com/ndreeamaria ) pentru reteta!

 

Mai multe poze