Cartofi noi cu sos de smantana vegetala si verdeata



Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru cartofi
  • o lingurita rozmarin
  • o lingura boia dulce
  • sare
Sos
  • 200 ml smantana vegetala pentru gatit
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 3-4 frunze patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine cartofii sub jet de apa, cu ajutorul unui burete curat. Se taie in jumatate(eu am folosit cartofi mici, de dimensiunea unui ou), dupa care se scot pe un prosop de bucatarie.

Se pregateste un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, se pun cartofii, uleiul de masline, condimentele(eu am folosit de la vegeta natur) si mirodeniile. Se amesteca bine, dupa care se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 225 grade C.

Intre timp se pregateste sosul.

Se spala bine legumele si se toaca marunt(eu am folosit doar frunzele de la usturoi si ceapa). Se amesteca cu smantana vegetala si se condimenteaza.

Dupa cele 30 de minute, se toarna sosul peste cartofi(vezi poze) si se mai dau la cuptor pentru 10 minute.

 

Sunt foarte deliciosi si aromati. Se pot servi ca atare, sau alaturi de salata, friptura la cuptor etc.

 

Pofta buna!

Mai multe poze