Cartofi frantuzesti cu bacon si jambon



Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • 5 oua
  • 300 g cascaval
  • 250 g branza de burduf
  • 200 g bacon
  • 100 g jambon
  • 300 g smantana
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja. Se scurg apoi de apa si se lasa la racit, dupa care se indeparteaza coaja si se taie rondele.

Intre timp se pregatesc restul ingredientelor.

Intr-un bol, se amesteca branza de burduf cu 2 oua crude si patrunjelul verde, tocat.

Jambonul si baconul se toaca, dupa care se inabusesc la tigaie, intr-o lingura de unt, pentru aproximativ 3-4 minute.

Ouale ramase se fierb. Se dau apoi prin razatoarea mare, impreuna cu cascavalul, dupa care se amesteca cu smantana.

Se pregateste un vas termorezistent, se tapeteaza cu untul ramas si se aseaza un strat de cartofi.
Peste primul strat de cartofi, se pune amestecul de branza de burduf, patrunjel si oua.
Apoi se adauga al doilea strat de cartofi, peste care se pune jambonul, baconul si condimentele.
Se continua cu al treilea strat de cartofi, peste care se adauga amestecul din oua fierte, cascaval si smantana. Se condimenteaza dupa gust.

Se introduce la cuptor, pentru 30 de minute, la 175 grade C. sau pana se rumenesc frumos.

Se servestc cu smantana, simpli sau ca si garnitura!

Este o reteta reinterpretata si adaptata dupa gusturile noastre.

Pofta buna!
 

Retete recomandate: Placinta de cartofi mov

Placinta de cartofi cu ton

Placinta de cartofi cu ou

 

Mai multe poze