Caracatita la gratar cu crema de fasole si linte

Se curata si se spala legumele.
Se pune la fiert o oala cu apa in care se adauga telina, ceapa, foaia de dafin, morcovul si boabele de piper.
Intre timp, se curata caracatita. Se intoarce saculetul (capul) si se curata bine in interior. Cu ajutorul unui cutit, se taie ochii si ciocul ce se afla intre tentacule, dupa care se clateste bine.
Cand apa incepe sa fiarba, se introduce caracatita doar cu tentaculele (varfurile) timp de 2-3 secunde, apoi se scoate. Se repeta acesta operatiune de 3 ori, apoi se introduce caracatita de tot in apa. Se fierbe timp de 50 de minute (incepem cronometrarea doar cand incepe sa fiarba apa).
Se face proba cu ajutorul unei scobitori. Dupa ce a fiert, se lasa la racit in apa in care a fiert.
Se scoate caracatita din apa si se taie tentaculele, pe care le pastram lungi. Se taie si capul in fasii lungi, se curata pielea in exces si se pastreaza doar ventuzele. Se presara boia, sare si ulei de masline si se pun pe gratar. Se lasa cateva minute la foc mediu, apoi se intorc si se mai lasa cateva minute, pana se rumenesc frumos.
Intre timp, se pregateste crema de fasole si linte.
Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Se pun la gatit impreuna cu untul, boia, lintea si fasolea scurse. Se lasa la foc mic, aproximativ 10 minute, amestecand periodic.
Dupa ce s-au gatit, se condimenteaza si se blenduiesc cu ajutorul unui blender vertical.
In cazul in care crema obtinuta nu este suficient de cremoasa, puteti adauga si putina apa.
Se servesc impreuna!
Pofta buna!