Ingrediente
- 500 ml lapte
- 4 galbenusuri de ou
- 40 g amidon de porumb
- zahar de trestie dupa gust
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingura pudra de roscove
Mod de preparare
Ingredientele se impart in jumatate iar cele doua budinci se gatesc separat.
BUDINCA DE VANILIE:
Se pune laptele la foc impreuna cu semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si amidonul iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere), se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase.
BUDINCA DE CIOCOLATA:
Pentru budinca de “ciocolata”, se respecta pasii de mai sus, doar ca se adauga si carobul, care se mixeaza impreuna cu galbenusurile, zaharul si amidonul.
Budincile se toarna in forme, combinate, pentru a obtine petele vacutei “Paula”.
Pofta buna!
Ingredientele sunt pentru doua portii!