Budinca la pahar



Ingrediente

  • PRIMUL STRAT:
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri mari amidon de porumb
  • 3 linguri de unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie bio
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura zahar din trestie
  • AL DOILEA STRAT:
  • 4 linguri de tapioca
  • 1 lingura de chia
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 pahar de lapte bio
  • 1 lingura miere de albine
  • fructe

Mod de preparare

PRIMUL STRAT:

Se pregateste un vas mai mic, in care se amesteca zaharul si amidonul. Se adauga galbenusurile, apoi laptele si se pune la fiert, la foc mic pentru aproximativ 10 minute.

Se amesteca constant, pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Dupa ce incepe sa capete consistenta unei budinci, se adauga vanilia si untul. Se amesteca usor, apoi se opreste focul.
Se toarna in forma/forme si se lasa putin la racit.

AL DOILEA STRAT:

Chia se hidrateaza in apa pentru 25-30 de minute.

Tapioca se pune la fiert impreuna cu laptele. Se lasa la foc mic, amestecand constant pana cand tapioca devine translucida si gatita. Pe parcurs, daca este necesar, se poate completa cu lapte.

Se amesteca impreuna cu chia, semintele de in si lingura de miere.

 

Se decoreaza cu fructe. Eu am folosit capsune, afine si pitaya.

 

Pofta buna!

Mai multe poze