Budinca “invizibila” cu cartofi, branzeturi si prosciutto



Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 100 g prosciutto cotto
  • 100 g prosciutto crudo
  • 3 linguri branza pufoasa cu verdeata
  • 3 linguri smantana
  • 1/4 ardei verde
  • 1/4 ardei rosu
  • 3 frunze ceapa verde
  • 100 g cascaval
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt
  • 7 g praf de copt
  • sare

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga untul topit, smantana si crema de branza, mixand in continuare, pana se obtine o consistenta moale, asemanatoare aluatului de clatite.

Cartofii se spala si se curata. Se feliaza subtire cu ajutorul mandolinei, dupa care se amesteca cu aluatul(vezi foto). Cu cascavalul se procedeaza la fel, se feliaza subtire. Ardeii si frunzele de ceapa se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.

Se toarna o parte din compozitie intr-o forma termorezistenta, tapetata cu hartie de copt sau unt. Se aseaza feliile de prosciutto, dupa care se toarna restul compozitiei ramase. Se introduce la cuptor pentru 60 de minute, la 175 grade C.

Se scoate din cuptor, se adauga parmezanul si se lasa putin la racit inainte de a fi feliata.

 

Este absolut delicioasa!

*Pentru feliatul cartofilor puteti folosi si dispozitivul de curatat legume sau partea lata a razatoarei clasice, important este sa fie feliati foarte subtiri!

 

Pofta buna!

 

Aceasta reteta, este o reinterpretare dupa reteta prajiturei “invizibile” cu mere, care s-a bucurat de un succes neasteptat!