Budinca “invizibila” cu cartofi, arpagic si patrunjel



Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 7 g praf de copt
  • 20 g unt topit
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri de smantana
  • 100 g cascaval
  • sare dupa gust
  • 5-6 frunze arpagic
  • 2-3 frunze patrunjel verde

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga untul topit, smantana si laptele, mixand in continuare, pana se obtine o consistenta moale, asemanatoare aluatului de clatite.

Cartofii se spala si se curata. Se feliaza subtire cu ajutorul mandolinei, dupa care se amesteca cu aluatul(vezi foto). Cu cascavalul se procedeaza la fel, se feliaza subtire, iar arpagicul si patrunjelul se toaca marunt, dupa care se amesteca cu restul compozitiei.

Se toarna apoi intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 60 de minute, la 175 grade C.

Se serveste ca atare, cu smantana sau ca si garnitura!

 

Este absolut delicioasa!

*Pentru feliatul cartofilor puteti folosi si dispozitivul de curatat legume sau partea lata a razatoarei clasice, important este sa fie feliati foarte subtiri!

 

Pofta buna!

 

Aceasta reteta, este o reinterpretare dupa reteta prajiturei “invizibile” cu mere, care s-a bucurat de un succes neasteptat!

Mai multe poze