Ingrediente
- 1 l lapte
- 6 galbenusuri de ou
- 80 g amidon de porumb
- zahar de trestie dupa gust
- 2 pastai de vanilie
- 2 linguri de carob
Mod de preparare
Ingredientele se impart in jumatate iar cele doua budinci se gatesc separat.
BUDINCA DE VANILIE:
Se pune laptele la foc impreuna cu semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si amidonul iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere), se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase.
BUDINCA DE CIOCOLATA:
Pentru budinca de “ciocolata”, se respecta pasii de mai sus, doar ca se adauga si carobul, care se mixeaza impreuna cu galbenusurile, zaharul si amidonul.
Se aseaza in straturi in forme pentru budinca si se da la frigider peste noapte.
Poate fi servita simpla, cu fructe sau cu gem.
Pofta buna!