Budinca de mure



Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 125 g mure
  • zahar optional/dupa gust
  • 45 g amidon de porumb
  • putina apa

Mod de preparare

Se pun murele la foc, impreuna cu cele 2-3 linguri de apa si putin zahar, si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc si se mixeaza compozitia cu blenderul vertical, se da prin sita fina, dupa care se lasa la racit.

Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul si crema de mure. Intre timp se cerne amidonul, si se adauga peste laptele cald (pe foc) amestecand continuu cu ajutorul unui tel, pana compozitia se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Se stinge apoi focul si se lasa la racit, la temperatura camerei. Se aseaza in forme si se da la frigider pentru a se inchega mai bine.

Pofta buna!

 

Se poate servi ca atare, pentru ornat, in clatite, prajituri sau torturi!

 

In functie de culoarea pe care doriti sa o obtineti, puteti folosi o cantitate mai mare sau mai mica de mure.

Mai multe poze