Budinca cu fructe pe blat de biscuiti



Ingrediente

  • 1 pachet de biscuiti
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri mari de amidon de porumb
  • 1 lingura de unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie bio
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 linguri zahar brun
  • 1/2 compot de gutui
  • fructe

Mod de preparare

Se pregateste un vas mai mic, in care se amesteca zaharul si amidonul. Se adauga galbenusurile, apoi laptele si se pune la fiert la foc mic pentru aproximativ 10 minute.

Se amesteca constant, pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Dupa ce incepe sa capete consistenta unei budinci, se adauga vanilia si untul. Se amesteca incet, apoi se opreste focul si se lasa 5 minute la racit.

Se aseaza biscuitii intr-un vas(vezi poze), se insiropeaza cu sucul din compotul de gutui, se aseaza budinca, apoi inca un rand de biscuiti insiropati si un strat de budica. Deasupra se adauga fructe, dupa preferinte.

Se da la frigider pentru o ora, dupa care se serveste cu mulllltaaaaa poftaaaa!:)

 

Un desert extrem de rapid, delicios si usor de pregatit!

Mai multe poze