Briose cu nuca



Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 30 g carob
  • o lingura scortisoara
  • 100 ml lapte(la nevoie se mai adauga)
  • 50 g unt 
  • zahar / indulcitor
  • 1 canita nuca tocata
  • un varf de praf de copt
  • DECOR:
  • ricotta
  • capsuni
  • miere

Mod de preparare

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, pana obtineti o spuma. Apoi se adauga treptat untul topit, laptele, faina, carobul, praful de copt si scortisoara, mixand continuu.

Se adauga apoi nuca, care se incorporeaza usor, cu ajutorul unei spatule.

Se toarna compozitia obtinuta in forme speciale, care se aseaza apoi intr-o tava pentru muffin. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. pentru 15 minute (timpul de coacere variaza in functie de cuptor).

Dupa ce s-au copt, se lasa la racit si se orneaza dupa preferinte.

Ca sa fie in ton cu sarbatorile, care ne bat la usa, cu ajutorul unui saculet de patiserie am creat caciulita lui Mos Craciun!

 

Pofta buna!

Mai multe poze