Briose cu migdale si carob



Ingrediente

  • un albus de ou 
  • 4 linguri de migdale(macinate fin)
  • o lingurita de faina 
  • o lingurita de carob 
  • o lingurita de miere
  • o lingurita rasa de praf de copt bio 
  • o lingurita rasa de agar agar
  • 50ml de lapte (5 linguri ) 
  • 50gr de zmeura 
  • 1/2 banana

Mod de preparare

Se bate albusul spuma, se adauga migdalele, faina, praful de copt , 40 ml de lapte ,banana pisata si se amesteca pana se  omogenizeaza.

Carobul se amesteca bine cu 10ml de lapte (o lingura lapte) si se adauga peste compozitie amestecand usor.

Se preincalzeste cuptorul la 160 grade si se pune compoziția în forme(eu am folosit de silicon). Se introduc la cuptor pentru cca. 20-25 de minute, in functie de cuptor.

 

Se blenduieste zmeura, se da prin sita si se pune la foc impreuna cu agar agar-ul  si mierea, amestecand continuu.

Cand sunt gata briosele, se toarna siropul(devine jelu în scurt timp, de aceea se face cand sunt aproape gata briosele).

 

Pofta buna!

 

Retete de la mamici:)

Multumim Antonia Popa!

Mai multe poze