Bors de pui



Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1/4 praz
  • 8 catei de usturoi
  • 4 fire de patrunjel verde
  • 400 ml bors din tarate de grau
  • 100 g smantana
  • 100 g orez
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

Se taie pieptul de pui cubulete, morcovul rondele, prazul si patrunjelul verde se toaca marunt, iar ceapa se pastreaza intreaga.

Se pun legumele si carnea intr-o cratita, in aproximativ 4 litri de apa, se condimenteaza si se pun la fiert, la foc mic pentru aproximativ 70 de minute.

Dupa trecerea celor 70 de minute, se verifica carnea, iar daca este gatita suficient se adauga borsul.

Se spala bine orezul, se scurge si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba impreuna cu borsul conform timpului dat de producator.

Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza ca pentru mujdei. Se amesteca bine cu smantana si cu 5-6 linguri de bors fierbinte pana se omogenizeaza.

Se stinge focul si se adauga smantana cu usturoiul.

ESTE ABSOLUT DELICIOS!!!

 

Pofta buna!

 

 

 

Mai multe poze