Bors de peste



Ingrediente

  • 800 g file de novac
  • 6 cartofi
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 ardei gras
  • o radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 1/2 radacina pastarnac
  • o ceapa alba
  • 5-6 rosii cherry
  • 300 ml suc de rosii
  • 200 ml bors de casa
  • 4 frunze leustean verde
  • sare si piper
  • lamaie (optional)

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, apoi se spala si se taie bucati.

Se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii, patrunjelul, pastranacul, telina, rosiile si ardeiul se taie cubulete mici.

In oala in care urmeaza sa fierba ciorba se pun cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pe rand ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina. Se amesteca pe foc mic, cateva minute, dupa care se toarna apa(aproximativ 3 litri). Se condimenteaza si se lasa aproximativ 25 de minute, dupa care se adauga si cartofii taiati cubulete.

Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga sucul de rosii, borsul, leusteanul si pestele. Se lasa in continuare pe foc, pana carnea este fiarta.

Dupa gust, se mai condimenteaza odata si se mai adauga zeama de lamaie, daca considerati ca nu este suficient de acru.

Se serveste cu multa pofta.

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze