Biscuitii lui Mos Craciun



Ingrediente

  • 200 g faina
  • 60 g unt moale
  • o lingura de zahar
  • 1 ou
  • un galbenus
  • acadele dure

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune pe blatul de lucru. Se lasa un spatiu in mijloc, unde se adauga restul ingredientelor.

Se framanta putin, pana se obtine un aluat faramicios, apoi, se continua framantarea pana se leaga si se obtine un aluat asemanator plastilinei(vezi foto). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.

Dupa, se scoate din frigider, se inlatura folia si se intinde cu sucitorul intre doua bucati de hartie de copt. Se decupeaza formele dorite(vezi foto).

Se pun formele intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unui pai, se gaureste biscuitele(pentru a se putea lega snuruletul mai apoi).

Se coc la 170 grade C. pentru 5 minute, apoi, se scoate tava din cuptor, se umple mijlocul formelor cu acadelele zdrobite si se pun din nou la cuptor, pentru alte 5 minute, sau pana se topesc acadelele.

Dupa, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Doar dupa ce s-au racit complet, se pune snuruletul.

 

Pot fi folositi cu mare succes pentru decorul bradutului sau pentru masa de sarbatori!

Deliciosi si foarte de efect!

Mai multe poze