Biscuiti inimioare



Ingrediente

  • Aluatul natur:
  • 200 g faina
  • 70 g unt
  • zahar sau indulcitor(dupa gust)
  • 1 ou
  • o lingurita de curcuma
  • Aluatul cu carob:
  • 150 g faina
  • 2 linguri de carob
  • o lingurita de scortisoara
  • 70 g unt
  • zahar sau indulcitor(dupa gust)
  • 1 ou

Mod de preparare

Prima data se face aluatul natur.

Se pune faina cernuta si untul taiat cubulete(untul trebuie sa fie rece de la frigider) in robotul de bucatarie si se mixeaza putin, pana se obtine un aluat nisipos, care se pune ulterior pe blatul de lucru. Se adauga restul ingredientelor si se framanta, pana se obtine un aluat asemanator plastilinei(vezi foto), care se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider aproximativ 40 de minute.

Pentru aluatul cu carob, se procedeaza la fel, doar ca se adauga in robot si carobul, impreuna cu faina si untul.

Dupa cele 40 de minute, se scot aluaturile de la frigider, se pun pe blatul de lucru, usor tapetat cu faina si se intind cu sucitorul.

Se decupeaza inimioare mici din aluatul neutru si din cel cu carob, iar apoi se inverseaza. Cele neutre se pun in aluatul cu carob iar cele cu carob in aluatul neutru. Se intind apoi aluaturile, din nou,  pentru a se lipi de tot inimioarele. Apoi se decupeaza biscuitii, cu ajutorul unei forme mai mare.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor, la 180 grade C., pentru aproximativ 12 minute.

 

Aluatul ramas, se impreuneaza si se poate face alt tip de biscuiti(vezi poze).

 

Pofta buna!

Mai multe poze