Biscuiti deliciosi



Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 200 g faina alba de grau
  • 50 g faina de ovaz
  • 150 unt
  • 5 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura zahar din trestie

Mod de preparare

Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca cu ajutorul unui mixer sau robot de bucatarie.

Se framanta apoi in mana, timp de 4-5 minute pana se leaga toata compozitie. Se formeaza o bila de aluat, se pune in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 2 ore.

 

Dupa cele doua ore, se scoate aluatul de la frigider, se rupe in bucati si se formeaza bilute mici de dimensiunea unei chiftelute. Se aplatizeaza usor in palma, iar cu degetul se fac mici adancituri in mijlocul fiecarei bilute.

Se aseaza biscuiti intr-o tava, pe hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute.

Se scoate apoi tava, se aseaza fructele si se mai introduc aprox. 5-8 minute, pana se rumenesc frumos.

Eu i-am decorat cu visine conservate la borcan si migdale.

 

Pofta buna!

Mai multe poze