Ingrediente
- 300 g faina
- 70 g unt
- indulcitor sau zahar(dupa gust)
- o portocala stoarsa
- 1 lingura scortisoara
- 1 ou
Mod de preparare
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se mixeaza faina cernuta si untul rece pana se obtine o compozitie nisipoasa.
Se adauga apoi oul, sucul de portocale, zaharul si scortisoara, si se mixeaza continuu, pana se obtine un aluat omogen, lipicios.
Se scoate din vas si se framanta putin si cu mana, pana se obtine un aluat usor de modelat, de consistenta plastilinei, dupa care se formeaza o bila. Se pune in folie alimentara si se introduce la frigider pentru o ora. Se scoate apoi de la rece, se pregateste masa de lucru si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.
Cu ajutorul unei forme, se decupeaza bradutii si se formeaza perechi. Unul se cresteaza in partea de sus, celalalt in partea de jos(vezi poze).
Se aseaza intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C. pentru aproximativ 15 minute.
Se lasa la racit, dupa care se asambleaza perechile de braduti.
Sunt absolut deliciosi si extrem de potriviti pentru masa de sarbatori!
Pofta buna!