Batoane impletite



Ingrediente

  • 500 g faina superioara
  • 250 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 21 g drojdie proaspata(sau 7 g uscata)
  • un ou
  • 100 g zahar
  • Pentru INSIROPAT:
  • un galbenus
  • un pahar de apa
  • 4-5 linguri zahar
  • o lingura de mac

Mod de preparare

Pentru mine, aceste batoane sau impletituri cu mac, au gust si miros de copilarie. Alaturi de un iaurt, acest baton era masa mea de la scoala, pe langa pachetul de acasa. Le luam mereu la “prima ora”, calde si super “lipicioase” de la siropul de zahar…

Am incercat sa ma intorc in copilarie cu aceasta reteta, si ce credeti?! Am reusit…

 

Se amesteca laptele usor caldut cu drojdia, zaharul, uleiul si oul, dupa care se adauga faina si se incepe framantarea aluatului, pana veti obtine un aluat elastic si usor lipicios.

Se aduna tot aluatul in mijlocul vasului, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Mai aveti nevoie de doua linguri de faina, pentru manevrarea aluatului pe blatul de lucru.

Se tapeteaza suprafata de lucru cu faina si se imparte aluatul in 12 bucati. Se rasucesc individual pe blatul de lucru, dupa care se impletesc cate trei.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul de ou batut cu o lingura de lapte, se presara macul si se coc pentru 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Intre timp, se pune apa la fiert si zaharul. Se lasa sa fiarba impreuna, pentru aproximativ 5-7 minute, dupa care se lasa la racit.

Dupa cele 20 de minute, se scoate tava cu batoanele impletite, se insiropeaza bine cu ajutorul unei pensule si se dau din nou la cuptor, pentru alte 10 minute.

 

Sunt absolut delicioase si super pufoase!

 

Pofta buna!

Mai multe poze