Batoane cu ciocolata



Ingrediente

  • 450 g faina tip 000
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri miere
Crema
  • 40 g cacao
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

ALUAT:

Intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul, sarea, zaharul vanilat si drojdia. Apoi se adauga uleiul si se incorporeaza faina. Se framanta bine, pana se obtine un aluat elastic si usor lipicios. Se toarna putin ulei in vas, se unge si aluatul si se strange in mijlocul vasului. Se acopera cu folie alimentara si un prosop de bucatarie, si se lasa la dospit pentru aproximativ o ora.

Intre timp, se amesteca bine zaharul pudra cu cacaoa, pentru a obtine umplutura.

Se scoate aluatul pe un blat de lucru tapetat cu putin ulei, si se imparte in 8 bucati(vezi poze).

Se ia apoi cate o bucata de aluat si se imparte in doua. Se intinde usor fiecare bucata, cu ajutorul mainilor si se adauga umplutura, dupa care se ruleaza. Se unesc in capete si se rasucesc impreuna(vezi foto).

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu o parte din amestecul facut din miere, galbenusul de ou si o lingura de lapte si se introduc in cuptorul preincalzit la 175 grade C. pentru 15 minute, dupa care se scot si se ung cu restul de amestec ramas. Se mai introduc pentru 5-7 minute, pana se rumenesc frumos.

 

Sunt extrem de usor de facut, ies super pufoase si delicioase. O reteta ce trebuie musai incercata:)

Revin si cu alte umpluturi!

 

Pofta buna!