Batoane cu cascaval, prosciutto si jambon



Ingrediente

  • 500 g faina tip 000
  • 250 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • o lingura de sare(optionl/dupa gust)
  • un galbenus de ou
  • mix de seminte
  • 120 g cascaval
  • 100 g jambon
  • 60 g prosciutto

Mod de preparare

ALUAT:

Intr-un bol se amesteca laptele caldut, sarea si drojdia. Apoi se adauga uleiul si se incorporeaza faina. Se framanta bine, pana se obtine un aluat elastic si usor lipicios. Se toarna putin ulei in vas, se unge si aluatul si se strange in mijlocul vasului. Se acopera cu folie alimentara si un prosop de bucatarie, si se lasa la dospit pentru aproximativ o ora.

Intre timp, se feliaza ingredientele pentru umplutura.

Se scoate aluatul pe un blat de lucru tapetat cu putin ulei, si se imparte in 8 bucati(vezi poze).

Se ia apoi fiecare bucata de aluat, se intinde usor cu ajutorul mainilor si se adauga umplutura, dupa care se ruleaza. Se unesc in capete si se da forma dorita.

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu amestecul facut din galbenusul de ou si o lingura de lapte, se presara mixul de seminte si se introduc in cuptorul preincalzit la 175 grade C. pentru 20 de minute, pana se rumenesc frumos.

 

Sunt extrem de usor de facut, ies super pufoase si delicioase.

De incercat si cu umplutura dulce:)

 

Pofta buna!