Banana bread “zebra”



Ingrediente

  • 400 g banane
  • 200 g faina
  • 4 linguri fulgi de cocos
  • o lingura de cacao
  • 8 g praf de copt
  • 2 linguri de zahar(optional/dupa preferinte)
  • 60 ml ulei
  • 50 ml lapte vegetal
Decor
  • o banana

Mod de preparare

Se piseaaza bananele intr-un vas, dupa care se adauga restul ingredientelor, mai putin cacaua. Se amesteca impreuna pana se omogenizeaza.

Compozitia obtinuta se imparte in doua vase. Intr-unul din vase se adauga cacaua. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza.

Se pregateste o forma de chec, se tapeteaza cu hartie de copt, si cu ajutorul unei linguri se pune compozitia. Se alterneaza, o lingura din compozitia neutra, una din cea cu cacao, pana se epuizeaza.

Se aseaza deasupra si banana pastrata pentru decor, taiata in jumatate, si se da tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 grade C.

 

Se lasa la racit, pentru minim 2 ore, dupa care poate fi servita cu muuulta pofta!

 

Pofta buna!

Mai multe poze