Ardei umpluti



Ingrediente

  • ARDEII UMPLUTI:
  • 250 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 4 linguri de orez
  • 1 ceapa alba
  • 1/4 ardei kapia
  • 1/4 ardei gras galben
  • 2 fire patrunjel verde
  • 8 ardei
  • sare si piper
  • SOSUL DE ROSII:
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 250 ml suc de rosii(homemade)
  • 1 lingura zahar de trestie
  • 1 crenguta rozmarin verde
  • 2 frunze de busuioc verde
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri de unt
  • sare

Mod de preparare

ARDEII UMPLUTI:

Se spala bine ardeii, se taie partea superioara si se scoate interiorul cu seminte.

Se pregateste apoi umplutura. Se curata, se spala si se toaca foarte marunt legumele.
Se amesteca impreuna cu carnea, condimentele si orezul(spalat foarte bine). Cu compozitia obtinuta, se umple ardeii.

Se aseaza intr-o cratita cu diametrul mai mare, se completeaza cu apa pana la jumatate si se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 80 de minute.

Intre timp se pregateste sosul si garnitura.

GARNITURA:

Cartofii se gatesc la aburi pentru 25 de minute. Se blenduiesc apoi impreuna cu untul, laptele si sarea.

SOSUL DE ROSII:

Se pune untul la topit, se adauga faina si se lasa aproximativ 40 de secunde, amestecand continuu. Se stinge apoi cu sucul de rosii, dupa care se adauga zaharul, rozmarinul, busuiocul si condimentele. Se completeaza cu 1/2 pahar de apa si se lasa la foc mic pentru 4-5 minute, amestecand periodic.

 

Se servesc impreuna!

 

Ingredientele sunt pentru patru portii.

 

Pofta buna!

 

 

Mai multe poze